20 Mart 2009, Cuma

Die Linke alternatif ekonomik plan istiyor

Almanya'da hükümetin ekonomik konjonktür programının krize çözüm olmadığını savunan Die Linke, hükümetin acilen 2 milyon yeni iş alanı yaratmak için harekete geçmesini istiyor. Yıllık 100 milyar euroluk devlet yatırımı öngören plan için Die Linke 28 Mart'ta Frankfurt ve Berlin'de sendikaların da desteğiyle büyük gösteriler yapmaya hazırlanıyor.

-----

Hükümetin bankalara yaptığı yardımlarla sorunun çözülemeyeceğine vurgu yapılan ve parti liderlerinden Michael Schlecht tarafından yapılan açıklamada başta eğitim, sağlık ve diğer kamu hizmetlerinde olmak üzere yeni iş alanlarının şart olduğu belirtildi. Sclecht, yıllık 100 milyar euro

tutarındaki plan ile 2009 sonunda 4 milyonu bulması beklenen işsizliğe karşı önlem alınmış olacağını kaydetti.

Yeni iş alanlarının finansmanı için zenginlerden yüzde 5 milyonerlik vergisi alınmasını öneren Die Linke projesine göre bu uygulama ile krizden faydalanan zenginlerin de kamuya katkı sunulmasının sağlanacağının altı çizildi.

Die Linke açıklamasında, CDU-SPD hükümetinin bankaları kurtarmak için yüz milyarlarca euro para harcayacağı hatırlatılarak, işsizlik ve dar gelirli Almanlar söz konusu olunca ise aynı duyarlılığın gösterilmediği ve tasarrufa gidilmesi eleştirildi.

Die Linke, bu amaçla Almanya'da yaşayan tüm kesimleri 28 Mart'ta Frankfurt ve Berlin'de yapılacak gösterilerle hükümete baskı yapmaya çağırdı./ANF