Chavez köprüleri attı
Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, İspanya ve Kolombiya ile ilişkilerini dondurma kararı aldığını açıkladı. İspanya kralı Juan Carlos ile geçen haftalarda yaptığı bir münakaşa nedeniyle ilişkileri koparan Chavez, Kolombiya ile de FARC-Bogota müzakerelerinde “arabuluculuk” görevine son verilmesi nedeniyle ilişkileri askıya aldığını bildirdi.
İspanya Kralı özür dileyinceye dek ilişkileri dondurduğunu söyleyen Chavez, Kolombiya konusunda ise “Bütün dünyaya Kolombiya ile ilişkilerimizi buzdolabına koyduğumu ilan ediyorum” dedi.
İlişkileri dondurdum
Chavez, Şili’de düzenlenen ve Latin Amerika ile İber Yarımadası ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getiren 17. İbero-Amerika Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “İspanya Kralı özür dileyinceye dek bu ülke ile ilişkileri dondurdum” dedi. Hatırlanacağı gibi İspanya kralı Carlos’un, eski İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar için “faşist” diyen Chavez’e “Kes sesini” demesi üzerine, iki ülke arasında gerilim artmıştı.
Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile Kolombiya hükümeti arasında arabuluculuk yapan Chavez, Kolombiya tarafından arabuluculuk görevine son verilmesi üzerine, bu ülke ile de ilişkileri dondurma kararı aldığını açıkladı. “Bütün dünyaya Kolombiya ile ilişkilerimizi buzdolabına koyduğumu ilan ediyorum. Kolombiya hükümetinden kimseye inanmıyorum” dedi. (emek dunyası, evrensel)