Barışa köprü olmak için yola çıktılar
Devrimci Gençlik Köprüsü'nün açılışı için Hakkâri'ye gidecek olan otobüsler bu sabah İstanbul'dan yola çıktı. Gençler 24-25 saatlik yolculuk yapacak olmalarına ve karşılaşabilecekleri zorluklara rağmen umutluydu.
"İstanbul'dan Hakkari'ye Köprü Ol, Barışa Köprü Ol" kampanyasıyla yeniden yapılan Devrimci Gençlik Köprüsü'nün yapımı tamamlandı. Zap Köprüsü'nün açılışı yarın Suavi, İlkay Akkaya, Rojda, Mazlum Çimen, Burhan Berken, Nur Sürer, Cezmi Ersöz gibi sanatçıların, aydınların katılımıyla yapılacak. Bu amaçla yüzlerce genç, sendikacı, aydın, sanatçı bugün İstanbul Atatürk Kültür Merkezi önünden Hakkâri'ye hareket etti.
Devrimci Gençlik Köprüsü'nün yapım aşamasındaki emektarlardan biri olan Eren Can, şöyle konuştu: "3 yıldır çalışılan bir iş. Bugün, sonunda istediğimiz oldu. Bizi zorlu, 24-25 saat sürecek bir yolculuk bekliyor. Biz bu yolculuğu barış şarkılarıyla süsleyerek gideceğiz. Coşku büyük. Biz üniversiteliler olarak barışı en çok isteyen kesimiz ve barışa köprü olmaya gidiyoruz."
Projenin yürütülmesinde ciddi bir paya sahip olan Cezmi Ersöz de gençlerle birlikte yola çıkarken, "Çok uğraşıldı, çok emek verildi. İnşallah sıkıntısız, sorunsuz bir şekilde gidip köprüyü açacağız." şeklinde konuştu.
Kafileye Ankara'dan da eklenenler olacak. Yarın öğlen saatlerine doğru Hakkâri'de olacaklar ve köprü açılışı yapılacak.
EmekDunyasi.Net
İstanbul -