24 Kasım 2010, Çarşamba

Günay: Diyarbakır Cezaevi müze olacak

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Diyarbakır Cezaevi'nin müzeye dönüştürüleceğini açıkladı. Başbakan'ın Diyarbakır'a yeni cezaevi yapılacağını söylemesini eleştiren CHP liderine de yanıt veren Günay, tutukluların böylece daha iyi şartlara kavuşacağını savundu.

Diyarbakır ziyaretinde kente yeni hapishane müjdesi veren Başbakan Erdoğan'a tepki gösteren ve "Diyarbakır'a hapishane değil fabrika yapacağız. Diyarbakır Cezaevi de müze olacak" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yanıt Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan geldi.

Günay, "Cezaevi olan alanda tescilli yapılar varsa onları mutlaka koruyacağız. İçkalede bir müze düzenlemesi yapıyoruz. Önemli olan yeni cezaevi yapıldıktan sonra bu binanın boşaltılması ve Diyarbakır kültürü için yeni mekana dönüştürülmesi konusunda bize imkan verilmesidir" dedi.

Günay, yeni cezaevi eleştirileri ile ilgili ise şöyle konuştu: "Başbakan'ı eleştirdiler yeni hapishaneden söz ettiği için, ne yapacaksınız... Oradaki hükümlü ve tutuklular daha uygun şartlarda yeni bir yere taşınacak."

12 Eylül döneminde korkunç işkence yöntemleriyle gündeme gelen Diyarbakır Cezaevi, Time dergisi tarafından "Dünyanın en kötü 10 cezaevi" arasında gösterilmişti.

EmekDunyasi.Net

Ankara -