12 Ocak 2011, Çarşamba

Tutuklama ve gözaltı furyası sürüyor

KCK davası olarak ifade edilen Kürt siyasetçilerin yeni duruşmasına hazırlık yapılırken, yeni gözaltı ve tutuklama haberlerinin ardı arkası kesilmiyor.


KCK davası duruşması hazırlıkları sürerken öte yandan yeni gözaltı ve tutuklama haberlerinin de ardı kesilmiyor.

DİHA’nın haberine göre; son olarak önceki gün Adana’da gözaltına alınan ve biri çocuk 5 kişiden 4’ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

 

İfadeleri alınan 5 kişiden yaşı küçük olan bir kişi savcılıkta serbest bırakılırken, 4 Çukurova Üniversitesi öğrencisi ise tutuklama talebiyle Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Mahkeme tarafından ifadeleri alınan Cihan Yıldırak, Ayhan Ölmez, Serhat Aykut, Berivan Yayık isimli öğrenciler, 'Örgüt üyesi olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' iddialarıyla tutuklandı. Berivan Yayık Adana Karataş Kadın Cezaevi’ne gönderilirken, erkek öğrenciler ise Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Yeni bir gözaltı haberi de Van’dan geldi. Van'da YÖDER, Delila Kültür Merkezi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Yurdu ve bazı evlere yapılan baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Van'da yarın Diyarbakır'da görülecek olan Kürt siyasetçilerinin dava duruşmasına ilişkin yapılacak basın açıklaması öncesi polisler Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Derneği (YÖDER), Delila Kültür Merkezi, YYÜ Öğrenci Yurdu ve değişik mahallelerde bazı evlere baskınlar düzenledi. Baskınlarda aralarında Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileri Doğan Sayat, Ferhat Turan, Elif Öztürk ve Kasım Çelik'in de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Baskınların neden yapıldığı konusunda bilgi alınmazken, gözaltına alınanlar Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

EmekDunyasi.Net

 

Anahtar Sözcükler