21 Mart 2011, Pazartesi

Zirve katliamında 7 kişi tutuklandı

Ergenekon kapsamında incelenen "Zirve Yayınevi Davası" ile ilgili mahkemeye sevk edilen 7 kişi tutuklandı. Tutuklular arasında eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ve İnönü Ünv. İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Ruhi Abat da bulunuyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde Savcılık tarafından sorgulandı. 7 kişi 'Zirve Katliamı' ile ilgili olarak tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkeme tarafından sorgulananlardan eski Malatya Jandarma Alay Komutanı Mehmet Ülger ve İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Ruhi Abat'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Tutuklananlardan muvazzaf asker olanlar Hasdal Askeri Cezaevi'ne diğerleri ise Metris Cezaevi'ne gönderildi.