31 Mayıs 2011, Salı

Kadın cinayetleri devam ediyor

Beyoğlu'nda bir genç kadın daha sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü. 112 Acil Servisi yarım saat sonra geldi. Telsizden yapılan anonslar dikkate alınmadı.

İstanbul Beyoğlu'nda bir genç kadın daha sokak ortasında bıçaklanarak öldürüldü.

Beyoğlu Büyükparmakkapı'da önceki gün Muzo Bar sahibi Yusuf Tercüman adlı kişi Sofia isimli Gürcistanlı genç kadını bıçaklayarak öldürdü.  Edinilen bilgiye göre Gürcistanlı Sofia isimli 27 yaşındaki genç kadın Muzo Bar sahibi Yusuf Tercüman'la yaşadığı bir tartışma sonucu öldürüldü.Tercüman barın içinde bıçaklamaya başladığı Sofia'yı dışarı sürükleyerek sokak ortasında bıçaklanmaya devam etti.

ACİL SERVİS GEÇ GELDİ

ANF'ye cinayetle bilgi veren görgü tanıkları 112 Acil Servisi aramalarına rağmen hiç kimsenin cevap vermediğini ve üst sokakta bulunan İlk Yardım Hastanesinden ambulans gelmediğini belirtti.

Görgü tanıklarından ve Acil Servisi arayan K.Ç, cinayet anını anlattı. 112 Acil Servisi onlarca kez aradığını söyleyen K.Ç, "Ancak yarım saat sonra, kadın yerde kanlar içinde can verdikten sonra geldiler. 112 acil değil resmen 112 ölüme davetiye servisi" diyerek genç kadının bile bile ölüme terk edildiğini söyledi.

KELİME-İ ŞAHADET GETİR

Kadının çığlıkları üzerine Büyükparmakkapı'da bulunan barın kapısında toplanan esnaflardan K.Ç. olayı şöyle anlattı; "Bir an çığlıklarla irkildim. Dükkanımdan bir çıktım ki Yusuf Tercüman'ın kanlar içersinde kalmış genç kadına bıçak sapladığını gördüm. Kadını bıçaklarken, 'kimse bana yanlış yapamaz, kelime-i şahadet getir diyordu."

O sırada çevrede insanlar kaçıştığını ve kendisinin müdahale edip Tercüman'ın elindeki bıçağı aldığını söyleyen K.Ç. "Ancak iş işten geçmişti, kadın kanlar içinde yere yığıldı. Yusuf  Tercüman gidip karakola teslim oldu" dedi.

ANONSLAR DİKKATE ALINMADI

5 dakika sonra Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil polislerin olay yerine geldiğini aktaran K.Ç., "112'yi aramaya başladık. Kimse cevap vermediği gibi karşımıza devamlı telesekreter çıktı. Bu nasıl bir acil hizmet? Telsizden yapılan anonslar da dikkate alınmadı. Üstelik kadın yerde can çekişirken polislerin birbiriyle tartışıyordu'' diye konuştu.

BAŞKA HASTA VARMIŞ!

Ambulansın yarım saat sonra olay yerine geldiğine dikkat çeken K.Ç. "Ambulans geldikten sonra çağrılara cevap veren 112 servisi başka hastalara servis verdikleri için burada bulunamadıklarını söyledi" dedi.

Hemen sokağın üst tarafında İlk yardım hastanesi olduğunu hatırlatan K.Ç., oradan da herhangi bir yardım veya ambulans gelmediğini belirterek "Bu ülkede insanın canının değeri kalmamış" diyerek tepkisini gösterdi.

 

 

Anahtar Sözcükler