MİT'ten Istihbarat Yok Israrı Savcılıktan Gizlilik Kararı
Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı, 35 köylünün hayatını yitirdiği Uludere Katliamı'na ilişkin yürütülen soruşturmada, "gizlilik" kararı aldı. MİT," İddia edildiği gibi bir grubun Türkiye'ye geçeceği bilgisini vermedik” açıklamasını yaptı.
Şırnak Uludere'ye bağlı Ortasu (Roboski) Köyü'nde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu çoğu çocuk 35 sivil yurttaşın yaşamını yitirdiği olayla ilgili Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada "gizlilik" kararı alındığı bildirildi.
MİT'TEN AÇIKLAMA
Doğan Haber Ajansı tarafından son dakika haberi olarak geçilen habere göre Milli İstihbarat Teşkilatı katliama ilişkin açıklama yaptı. MİT, “ Teşkilatımızca herhangi bir istihbarat paylaşımı olmadı. İddia edildiği gibi bir grubun Türkiye'ye geçeceği bilgisini vermedik” açıklamasını yaptı.
KATLİAM MAĞDURLARI GÖZALTINDA
Bu arada katliam mağduru 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Katliamda 3 kuzenini kaybeden Faruk Encu ile Serbest Encu, Nihat Encu, Nezir Encu, Ferset Encu ile Ferdi Alma, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Katliam sonrası taziye için geldikleri Roboski'den İstanbul'a dönerken Uludere'nin çıkışında bulunan İnciler Askeri Kontrol Noktası'nda gözaltına alınan 6 kişinin İlçe Jandarma Karakolu'na götürüldüğü öğrenildi.
Dün gözaltına alınan Özcan Encu'nun ise hala gözaltında tutulduğu belirtildi.
EmekDunyasi.Net/Ajanslar