Postacılar 'Cumartesi eziyeti'ne karşı iş bıraktı
Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü'ne bağlı dağıtım merkezinde çalışan postacılar, Anadolu'nun birçok ilinde ve PTT merkez şubelerinde "Kârlılık ve verimlilik" gerekçesiyle kaldırılan, fakat sadece İstanbul'da uygulamaya devam edilen "Cumartesi çalışma zorunluluğu"na karşı 3 saat iş bıraktı.
KESK'e bağlı Haber-Sen, Memur Sen'e bağlı Birlik Haber Sen ve Kamu Sen'e bağlı Türk Haber Sen üyesi Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü'ne bağlı 13 dağıtım merkezinde çalışan postacılar, sadece İstanbul'da uygulamaya devam edilen "Cumartesi çalışma zorunluluğu"nu protesto etmek amacıyla 3 saatlik iş bırakma eylemi yaptı.
1 Ağustos itibariyle PTT Genel Müdürlüğü tarafından "Kârlılık ve verimlilik" gerekçesiyle Anadolu'nun birçok ilinden bulunan PTT dağıtım merkezlerinde ve PTT merkez şubelerinde kaldırılan "Cumartesi çalışma" uygulanmasının Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü tarafından da uygulamaya konulmasını talep eden postacılar, talepleri karşılık bulmadığı takdirde 27 Ağustos'ta ise KESK'e bağlı Haber-Sen, Memur Sen'e bağlı Birlik Haber Sen, ve Kamu Sen'e bağlı Türk Haber Sen sendikaları ile birlikte Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü önünde protesto açıklaması yapacaklarını duyurdu.
İSTANBUL-DİHA