Gözler İmralı'da
Abdullah Öcalan'ın avukatları, müvekkilleri ile haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirmek üzere İmralı Adası'na hareket etti. Seçim öncesinde hükümete 15 Haziran'a kadar adım atma çağrısında bulunan Öcalan, bu tarihten sonra "Ya anlamlı bir müzakere dönemi başlar ya da büyük bir savaş başlar, kıyamet kopar" uyarısında bulunmuştu.
Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Fuat Coşacak, İbrahim Bilmez, Doğan Erbaş ve Hakzan Sadak, müvekkilleri PKK Lideri Abdullah Öcalan'la haftalık olağan görüşmelerini gerçekleştirmek üzere, Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne geldi. Gemlik Jandarma Komutanlığı'nda işlemlerin tamamlanması için bir süre bekleyen avukatlar, daha sonra Gemlik Limanı'na geçerek, buradan kosterle İmralı Adası'na hareket etti.
Genel seçimler öncesinde hükümete Kürt sorunu konusunda adım atması çağrısında bulunan ve bunun için 15 Haziran'ı son tarih olarak işaret ederek, "Ya anlamlı bir müzakere dönemi başlar ya da büyük bir savaş başlar, kıyamet kopar. Her ikisi de çok büyük olur" uyarısında bulunan Öcalan, bazı devlet yetkilileri ile yapacağı son bir görüşmenin ardından önemli açıklarda bulunacağını duyurmuştu.
Geçtiğimiz hafta DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk'un da aralarında bulunduğu avukatları, müvekkilleri Öcalan'la yaptıkları görüşme sonrası beklenen bu görüşmenin henüz gerçekleşmediğini kamuoyuna duyurmuştu. Bugün yeniden Öcalan'la görüşecek olan avukatların, açıklama yapıp yapmayacakları belli değil.
DİHA