Silvan'da çatışma: 13 asker öldü
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Bayrambaşı Beldesi kırsalında çıkan çatışmada 13 asker yaşamını yitirdi, 7 asker de yaralandı. Çatışma bölgesine özel birlikler gönderilmeye devam ediliyor.
Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ne bağlı Bayrambaşı Beldesi kırsalında askerler ile PKK gerillaları arasında çıkan çatışmada 13 asker yaşamını yitirdi 7 askerde yaralandı. Çıkan çatışmada 7 PKK'linin de yaşamını yitirdiği ileri sürülüyor.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak telefonla kendisine ulaşan basın mensuplarına çatışmada 13 askerin yaşamını yitirdiğini, yaralanan 7 askerin de Diyarbakır Askeri Hastanesine helikopterle getirildiğini çatışmanın sürdüğünü ve sayının daha da artabileceği belirtti. Çatışmanın halen devam ettiği bölgeye Diyarbakır'dan da F 16 savaş uçaklarının gönderildiği belirtilirken, operasyon bölgesinde olan Dolapdere Köyü'nün etrafının da ateşe verildiği kaydedildi. Köylülerin Silvan Belediyesi'ni arayarak itfaiye aracı istediği belirtilirken, yangını söndürmek isteyen köylülerin de askerler tarafından engellendiği bildirildi. 3 köyü içine alan ormanlık alandaki yangın sonucu gökyüzü dumana büründü. BDP Silvan İlçe Örgütü yöneticileri ve yurttaşlar, ilçeden iki araçla yola çıkıp yangın bölgesine gitmek istedi, ancak Bayrambaşı Beldesi'nin çıkışında askerler tarafından durdurularak geçişlerine izin verilmedi.
Bayrambaşı Beldesi ve Dolapdere Köyüne giden yol ayrımında sivil polisler tarafından yollar kapatılarak gelen bütün araçlar aramadan ve kimlik kontrolünden geçiriliyor. Civardaki köylerin nüfusuna kayıtlı olanlar bırakılırken, diğerleri geri gönderiliyor. Olay bölgesine gitmek isteyen basın mensupları da Koyunlu Köyü'nün çıkışında askerler tarafından kurulan arama noktasında durdurularak geçişlerine izin verilmedi.
Helikopterlerle Silvan'daki askeri kışlalardan çatışmanın olduğu bölgeye özel birliklerde görev yapan çok sayıda asker taşındığı görülürken, çatışma bölgesinden de çok sayıda ambulans ilçe merkezine doğru gidiyor. Operasyona havadan da helikopterler eşlik ediyor. Çıkan yangını söndürmek için çatışma alanına giden ancak askerler tarafından izin verilmeyen itfaiye aracı da Silvan'a dönmek zorunda kaldı.
İSTANBUL-EmekDunyasi.Net/Diha