16 Haziran 2010, Çarşamba

KESK:

'Gözaltındakiler hemen salıverilsin'

KESK Genel Başkanı Sami Evren yaptığı açıklamada KESK’li yöneticilerin sudan sebeplerle gözaltına alınmasına sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Evren açıklamada “Aralarında Konfederasyonumuz MYK üyesi ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek, sendikamız SES MYK üyesi Meryem Özsöğüt’ün , Ankara BES 1 no’lu şube yöneticisi Ahmet Danacıoğlu’nun da olduğu bir grup arkadaşımızın terörle mücadele ekipleri tarafından sudan gerekçelerle gözaltına alınmış olması karşısında sessiz kalmayacağız.” dedi.

Evren, sendikacıların Güler Zere ve Mahir Çayan’ın ölüm yıldönümü anmasına katıldıkları için gözaltına alındığını belirterek, gözaltılarla yapılmak istenenin toplumun örgütlü kesimlerini yıldırılmak olduğunu söyledi.

Açıklamada şöyle denildi: “Gözaltılar, sabaha karşı yapılan operasyonlarla ülkede korku ikliminin hakim kılınması ve bu operasyonlarla insanların teşhir edilerek topluma potansiyel suçlu gibi sunulması. Siyasi iktidar bilmelidir ki, KESK demokrasi dışı bu uygulamalar karşısında mücadelesinden geri adım atmayacaktır. Gözaltındaki arkadaşlarımız hemen salıverilmelidir.”

(Emek Dünyası)

İstanbul -