Aydınlardan boykota destek çağrısı
Aydınlar, Kürt halkının boykotla somutlaşan iradesinin, 12 Eylülde sandıktan çıkacak sonuçtan çok daha önemli olduğunu belirterek, bu irade ile dayanışma içinde olduklarını vurguladı.
Aralarında Ahmet Tulgar, Ayşe Batumlu, Eren Keskin, Kiraz Biçici, Murat Çakır, Sibel Özbudun, Temel Demirer ve Teslim Töre gibi isimlerin bulunduğu bir grup aydın tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kürt halkının boykotla somutlaşan iradesinin, 12 Eylülde sandıktan çıkacak sonuçtan çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden referandumda, bir nedenle "evet' ya da 'hayır" diyeceğini açıklamış olan demokrasi güçlerinin, bugün atması gereken hayati adım boykotla dayanışma içerisinde olmaktır. 13 Eylül sabahı demokrasi ve özgürlükler için Kürt halkı ile omuz omuza yürüyecek olanlar, bugün bu sorumlulukla yüz yüzedirler" denildi.
Birçok tanımış aydının imzasıyla yayınlanan açıklamada 12 Eylül referandumunda 'boykot' kararı alan Kürt siyaseti ile dayanışma içinde olunduğu ilan edilirken, tüm demokrasi güçlerine ve kurumlara da çağrıda bulunuluyor ve "Demokrasi güçlerini, AKP'den ve CHP'den ayıracak en yalın ve gerçekçi tutum Kürt halkının ve temsilcilerinin boykot kararının yerinde olduğunun ve onlarla dayanışma içerisinde olunacağının ilanıdır." deniliyor. Çağrı "Oyumuzun rengi ve bu rengin gerekçesi ne olursa olsun, savaşın tırmandığı Fırat'ın Doğusunda ve linçlerin yaşandığı metropollerin yoğun Kürt nüfuslu varoşlarında, Kürt halkının boykot kararıyla dayanışma içinde olunmalıdır" vurgusuyla sona eriyor.
(EmekDunyasi.Net)