23 Ocak 2012, Pazartesi

Odatv Duruşması başladı

OdaTV Davası'nın dokuzuncu duruşmasında savunmasını yapan Hanefi Avcı, "20 yıl terörle mücadelede çalıştım, böyle basit yazılmış örgüt dökümanı görmedim" dedi.

Ahmet Şık ve Nedim Şener'in de yargılandığı OdaTV Davası'nın dokuzuncu duruşması Çağlayan Adliyesi 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 11'e doğru başladı.

Duruşma savcısının rahatsızlanması nedeniyle Savcı Mehmet Berk'in katıldığı duruşmada ikisi tutuksuz 13 sanık hazır bulundu.

Müşteki Nazlı Ilıcak'ın şikayetinden vazgeçtiğini açıklamasının ardından görülmeye başlanan duruşmayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Melda Onur, İlhan Cihaner ve Oktay Ekşi, gazeteci Ferai Tınç, Haluk Şahin ve Ruşen Çakır ile avukat Eşber Yağmurdereli takip ediyor.

TÜBİTAK raporlarının henüz mahkeme heyetine ulaşmadığının belirtildiği duruşmada geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden sanık Kaşif Kozinoğlu'nun dosyası ayrıldı. Ayrıca Yalçın Küçük'ün Gebze'de Şubat 2011'de verdiği konferansın da kayıtları mahkemeye ulaşmadı.

Doğan Yurdakul anjiyo olması gerektiğini belirtti; hakim rapor kendilerine ulaştığında karar vereceklerini söyledi.

Nedim Şener'in eşine dönerek sorduğu 'Kızımız Vecide'nin karnesi nasıl?' sorusu salondakilere duygusal anlar yaşattı. Duruşmada söz almak isteyen Nedim Şener, "Savunmam eksik kalmış. Bir önceki duruşmada kısa kesmek zorunda kalmıştım. Devam etmek isterim" dedi. Bir önceki duruşmada tutukluluk kararı sanıklar adliye sarayının nezarethanesinde bekletilirken avukatlara açıklanmıştı.

Söz alan Yalçın Küçük, geçen duruşmada kararın yüzlerine okunmamasından şikayet ederek "50-60 yıldır yargılanıyorum böylesi olmaz, Silivri'de gece yarısı da olsa karar yüzümüze okunur" dedi. Küçük, "Tadı damağımızda kalacak bir duruşma olsun" dedi; hakim de "Olacak" diye yanıtladı.

Geçen duruşmada savunması yarım kalan Hanefi Avcı, OdaTv bürosunun bilgisayarlarında bulunan ve iddianamede yer alan dosyaların başka bilgisayarda oluşturulup bu bilgisayarlara aktarıldığını teknik detaylarıyla projeksiyonda anlattı.

20 yıldır terörle mücadele ekibinde görev yaptığını söyleyen Avcı, böyle bir örgüt dökümanı olamaycağını belirtti.

"Örgüt dökümanlarında gizlilik, şifre olur. Görevliler bunları çözmek için haftalarca uğraşır. Ama bu örgüt belgelerinde bilgiler fışkırıyor; her şey açık seçik yazılı. Bana istihbaratta bu belgeleri getirseler 'kime iftira atmak istiyorsun' derdim. Bu kadar basit hazırlanmış belgeler olamaz. Bu dökümanlarda iki sayfa dipnot verilmiş. Hangi örgüt dökümanında başka yerlere referans verilir ?"

Duruşmaya 13:40'a kadar ara verildi.

Duruşmaya izleyici olarak katılanlar arasında Ahmet Şık'ın kızı Mina'da bulunuyor.

Ayrıntıları aktarmaya devam edeceğiz.

 

Emek Dunyasi.Net- Nilay Vardar/ Bianet-