05 Kasım 2010, Cuma

YÖK alanlarda protesto edilecek

Kuruluşundan bu yana tartışma konusu olan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), 29'uncu yıldönümünde öğrenciler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve bazı siyasi partiler tarafından düzenlenecek yürüyüşler ile protesto edilecek.

12 Eylül askeri darbesinin ürünü olan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), 29'ın yılında da tartışmalara neden olmaya devam ediyor. 6 Kasım 1981'de kurulan YÖK'ün temel amacı; üniversiteler üzerinde baskı oluşturmak ve üniversitelerin asıl işlevlerinden kopma pahasına da olsa denetim altına alınması ve akademik özgürlüklerin kısıtlanması oldu. Sadece akademik özgürlüklerin değil, düşünce ve anlatım özgürlüğünün de önünde engel olan YÖK, tüm hükümetlerin gündeminde yer almasına rağmen bir türlü kaldırılamadı. Oysa YÖK'ün sadece akademik özgürlükler, öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrencileri değil, tüm toplumu ve geleceği etkilediği birçok kesim tarafından dile getiriliyor.

ANKARA'DA YÜRÜYÜŞ

Her yıl Türkiye'nin birçok yerinde özellikle üniversitelerin bulunduğu illerde YÖK, kuruluş yıldönümü olan 6 Kasım'da protesto ediliyor. Ankara'da Genç- Sen öncülüğünde aralarında Eğitim Sen'in de olduğu çeşitli öğrenci grupları YÖK'ü protesto etmek için Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusu'ndan Sakarya Meydanı'na yürüyüş düzenleyecek.

EmekDunyasi.Net

 

Bağlantılı Haberler