Pippa Bacca cinayetine ömür boyu hapis
Dünya barışına dikkat çekmek için geçen yıl mart ayında İtalya'dan otostopla çıktığı yolculukta Nisan ayında Gebze'de tecavüz edildikten sonra öldürülen İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca'nın cinayeti davasında bugünkü duruşmada karar çıktı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanık Murat Karataş ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, aracına aldığı “Pippa Bacca” 'ya tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü iddia edilen sanığa, vücut dokunulmazlığını ihlal, ırza geçme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten öldürmek, yakalanmamak için delilleri ortadan kaldırmak ve hırsızlık suçlarından ömür boyu ağır hapis cezası verildi.
Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” istemiyle yargılanan tutuklu sanık Murat Karataş (39), “Pippa Bacca”nın ablası müşteki Antonia Giuseppina Beatrice Pasgualina Di Marineo, annesi Elena Manzonı Dı Chıosca, avukatı Mehmet Eke, tercüman Fuat Serdaroğlu ile sanık avukatı Emrah Alper Bozatlı katıldı.
Sanık avukatı Emrah Alper Bozatlı'nın yazılı olarak mahkemeye sunduğu esasa ilişkin savunması okunduktan sonra dosyaya kondu. Mahkeme heyeti daha sonra karar için duruşmaya kısa süre ara verdi.
Mahkeme Heyeti Başkanı Fazlı Aksoy, aranın ardından sanık Murat Karataş'a vücut dokunulmazlığını ihlal, ırza geçme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten öldürmek, yakalanmamak için delilleri ortadan kaldırmak ve hırsızlık suçlarından ömür boyu ağır hapis cezası verdi.
Milano'dan sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile 8 Mart 2008'de “barış ve güven” mesajı vermek amacıyla gelinlikle yola çıkan, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden kara yoluyla otostop yaparak Kudüs’e ulaşmayı hedefleyen İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo'nun 11 Nisan 2008'de Gebze yakınlarında cesedi bulunmuştu.
Kadın ve sivil toplum örgütlerinin yoğun tepkisine yol açan cinayetle ilgili gözaltına alınan Murat Karakaş suçu itiraf ederek, cinayeti tek başına işlediğini söylemişti. /ANF