"657 sayılı kanun" konulu haberler
Yeni bir dönem ve dönemin mücadele biçimleri
Toplumsal mücadelelerin tarihine bakıldığında, bu mücadelelerin genellikle dönemler şeklinde yaşandığını görürüz. Aynı şekilde her dönemin, o
"Özelleştirmeye karşı greve!"
Haber-Sen İzmir Şubesi, 657 Sayılı Yasa Tasarısı'nda yapılması planlanan 22 maddelik değişikliğe karşı sendikalara grev çağrısında bulundu.
AKP’nin istihdam stratejisi
AKP Hükümeti, durdu durdu seçimler yaklaşırken istihdam alanına yönelik iki önemli düzenlemeyi tartışmaya açtı. Yapılması düşünülen değişikliklerden ilkini
11 yıllık memur ihraç edildi
Mayıs 2009'da KESK'e yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınarak tutuklanan ve 5 ay tutuklu kalan BES İzmir Şube Yöneticisi Meryem Çağ, savcılığın hazırladığı iddianame gerekçe gösterilerek, meslekten
'Bizden güleryüz beklemeyin'
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'na (SES) üye hemşireler 'yardımcı sağlık personeli' olarak tanımlanmalarını Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde protesto etti.
657’yi geri çekin!
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, 657 sayılı yasada yapılması düşünülen değişikliklerin kabul edilebilir olmadığını kaydederek, bu tasarının yasalaşmaması için mücadele edeceklerini belirtti.
657 kadınlar için eksik
KESK Kadın Sekreterliği 657 sayılı kanunda yapılacak düzenlemelerin kadınlar açısından eksik ve yetersiz olduğunu belirtti ve taleplerini bildirdi.
Yanlış bilgilendirme
Yanlış bilgilendirme, bilinçli olarak kitlelere yanıltıcı ya da eksik bilgiler vererek onları istenilen şekilde yönlendirmek amacıyla yapılan bir
'Gözaltındakiler hemen salıverilsin'
KESK Genel Başkanı Sami Evren yaptığı açıklamada KESK’li yöneticilerin sudan sebeplerle gözaltına alınmasına sessiz kalmayacaklarını ifade etti.
'Köle tasarısını sineye çekemeyiz'
Eğitim-Sen Gebze bu sefer mevcut hakkı için sokağa indi: 15/16 Haziran ruhuyla tasarıya kökten karşıyız!
'657 yandaş arayışıdır'
Birleşik Kamu-İş’e bağlı Eğitim-İş Sendikası hazırladığı raporda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacak değişikliklerin amacına dair değerlendirmede bulundu.
Eğitimciler Başbakan’a zam mektubu gönderdi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Başbakan Erdoğan’a maaş artışı talep ettikleri mektupları gönderdi.
Yönetici ithalatı kabul edilemez
Türk Sağlık-Sen yaptığı açıklamada, 657'de yapılacak değişiklikle özel sektörden kamuya yönetici ithalatı yapılabilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.
KESK'lilerin gözaltına alınması kınandı
KESK Diyarbakır ve Tunceli bileşenleri, Ankara'da KESK MYK Üyesi Akman Şimşek ve SES MYK Üyesi Meryem Özsöğüt'ün, gözaltına alınmasını protesto ederek, derhal bırakmalarını istedi.
657'ye karşı 15 Haziran'da AKP önlerine
AKP hükümetinin Devlet Memurları Kanunu'nda yapmak istediği değişikliklere ilişkin açıklama yapan KESK Genel Sekreteri Şimşek tasarıya karşı 15 Haziran tarihinde AKP il başkanlıkları önünde eylem yapacaklarını
657’de 4/c ve grev hakkı yok
Uzun süredir açıklanması beklenen ve kapalı kapılar ardında hazırlanan 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’ndaki değişiklik tasarısı TBMM'de.
AKP sağlığı özelleştirme planını adım adım uyguluyor
AKP, hastaneleri işlemez hale getirerek bu alanı özelleşmeye açarken, önümüzdeki dönem çıkaracağı Kamu Hastane Birlikleri Yasası'yla da sağlığı paralı hale getirme sürecini hızlandıracak.
Alın grevi, sendikayı; vazgeçin 657'den!
Umur Talu/ Dünkü "Öğretmen köleler" ifademe Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik kökten itiraz etti.Dediklerini (öğretmenlere de) aktaracağım.Ama bir sözü var ki, belki tartışılır:"Buraya gelen memur, öğretmen